15.07.2014

Uusi katsastuslaki voimaan 1.7.2014

Uusi ajoneuvojen katsastustoiminnasta annettu laki astui voimaan tänään 1.7.2014. Uuden lain tarkoituksena on hillitä viime vuosina tapahtunutta katsastushintojen nousua ja lisätä katsastuspalvelujen tarjontaa. Lailla pyritään myös helpottamaan katsastustoimipaikkojen sijoittumista alueellisen kysynnän mukaan sekä lisätä katsastusalan kilpailua.

Ketterämpää palvelua useammassa paikassa

Asiakkaan näkökulmasta uusi laki mahdollistaa auton huoltamisen, korjaamiseen ja katsastamiseen samalla kertaa samassa paikassa. Jatkossa on myös mahdollista viedä määräaikaiskatsastuksessa hylätty auto jälkitarkastukseen mille tahansa katsastustoimipaikalle. Lain yhtenä tärkeänä tavoitteena onkin säästää kaikkien katsastuspalveluja käyttävien asiakkaiden aikaa, vaivaa sekä kustannuksia.

Autofit-korjaamolla Urjalassa voit nyt katsastaa myös autosi

Autofit Huoltokeskus Ysiauto Urjala on ensimmäinen korjaamo Suomessa, jossa on mahdollista suorittaa henkilö- ja pakettiautojen määräaikaiskatsastukset sekä jälkitarkastukset. Toiminta käynnistyi tänään 1.7. heti lain astuessa voimaan. Tutustu Huoltokeskus Ysiauton toimintaan tarkemmin tästä.