08.03.2016

Porin Motorshow -messut

Porin Motorshow -messut

Moottorit, ajoneuvot sekä huimat ajo- ja stuntnäytökset vetivät yli 10 000 kävijää Porin Karhuhalliin Satakunnan Messujen järjestämille Motor Show -messuille 5.-6.3.2016.

Messuilla esiteltiin uusia ja retrohenkisiä moottoripyöriä, uusia ja retroautoja, moottoriharrastukseen liittyviä oheistuotteita, pieniä ja isompia mönkijöitä ja sähköpyöriä. Joukossa oli myös satakuntalaisia veneitä ja jopa valtava metsäkone oli esillä.

Satakunnan alueen Autofit-korjaamot olivat myös messuilla mukana esittelemässä monipuolisia huolto- ja korjaamopalveluita. Autofit-Ajoturva ja rahoituspalvelut kiinnostivat messuvieraita kuten myös osastolla esillä ollut Metropolia Ammattikorkeakoulun palkittu sähköautourheilun prototyyppi ERA. Tämä kaksipaikkainen ja nelivetoinen sähköurheiluauto päihittää helposti perinteisen polttomoottorin; 100 km/h saavutetaan alle 6 sekunnissa. Sähköauton toimintasäde on nykyisellä akkutekniikalla yli 200 km. Koska litium-akkupaketti painaa lähes 500 kg, on autossa panostettu kautta linjan keveyteen. Ajokuntoisena auto painaa vain 1250 kg. Suomalaisvoimin rakennettu ERA-konseptiauto on virallisesti maailman nopein katulaillinen sähköauto. Tältä näyttää kierros Ahvenistolla maailmanennätysautossa 27.8.2015 (RUUTU-palvelu: Radio Rockin Jussi Heikelän raportti Ahveniston moottoriradalta).