11.01.2023

Autofit-ketjulle on myönnetty Avainlippu


Autofit-ketjulle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Autofit -korjaamoketjulle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Autofit-autokorjaamot ovat täyden palvelun autokorjaamoja. Ne tarjoavat autosi huollot ja korjaukset merkistä tai iästä riippumatta ja takuusta tinkimättä.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä.  Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

- Autofit-ketjun korjaamot ovat kaikki yrittäjävetoisia ja niitä löytyy Suomesta jo yli 100 eri puolelta Suomea. Olemme erittäin iloisia, että saimme ketjulle Avainlipun ja voimme näin korostaa Suomalaista työtä ja palvelua, toteaa ketjupäällikkö Roni Tuovola.

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa erittäin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Suomalaisista suurin osa (75 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti ja noin puolet suomalaisista yhdistää Avainlippu-merkkiin vastuullisuuden.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

- Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Mentu kertoo.

Lisätietoja

Janne Sivunen, markkinointipäällikkö, Autofit, 040 766 0885, janne.sivunen@atoy.fi

Roni Tuovola, ketjupäällikkö, Autofit, 044 364 4011, roni.tuovola@atoy.fi

Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Autofit-huoltokorjaamot tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon merkkikorjaamolle, olipa autosi sitten takuuikäinen tai vanhempi. Autofit-korjaamon monipuolisiin palveluihin kuuluvat mm. määräaikaishuollot, katsastustarkistukset, vikadiagnoosit, ilmastointihuollot, korjaukset, ym. Autofit-korjaamoita löytyy ympäri Suomen jo yli 100. https://autofit.fi/

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 5000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi