08.10.2019

Talvirenkaiden vaihto kohta ajankohtaista

Talvirenkaiden vaihto lähestyy

Talvirenkaiden vaihto on tänä vuonna tullut jo ajankohtaiseksi osissa Suomea. Talvirenkaiden kulumisen pelon vuoksi ei vaihtoa kannata siirtää. Suuretkaan lämpötilan vaihtelut eivät kuluta talvirenkaita normaalia enempää. Renkaiden kumiseokset on suunniteltu antamaan turvallinen pito, vaikka lämpötilavaihtelut olisivatkin suuret. Kitka- ja nastarenkaiden kulumisessa ei ole merkittäviä eroja, joskin nastarenkaissa nastat hieman suojaavat kulutuspinnan kulumista.

Talvirenkaita on käytettävä (nastarengas/nastaton) joulu-, tammi– ja helmikuun aikana. Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyys pitää olla vähintään 3,0 mm. Turvasuositus lumisella ja jäisessä kelissä ajettaessa on vähintään 5,0 mm. Mikäli urasyvyys on alle suosituksen, on syytä harkita talvirenkaiden uusimista tai noudattaa vaativilla talvikeleillä erityistä varovaisuutta.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11.– 31.3. tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän ajankohdan ollessa määräävä. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, kun keli sitä edellyttää. Henkilöauton perävaunussa, jonka paino on yli 750 kg on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset.

Renkaanvaihtajan muistilista:

1. Tarkista renkaan kulumapinnat. Talvirenkaassa pitää olla vähintään 3 milliä, suositus on väh. 5 milliä.
2. Laita paremmat renkaat taakse, mutta älä vaihda pyörimissuuntaa.
3. Tarkista rengaspaineet.
4. Vaihdon aikana varmista, ettei auto pääsee liikkumaan. Käsijarru päällä ja vaihde kytketty ja tuki auton alle ja pyörien eteen
5. Löysää renkaan pultteja hieman jo ennen tunkilla nostamista.
6. Nosta auto kunnon tunkilla ja oikeasta kohdasta. Nostokohdan voi tarkistaa auton ohjekirjasta.
7. Käytä vain vannekohtaisia pultteja ja oikeita soviterenkaita, jos vanteissa on sellaiset.
8. Kiristä pultit ristiin. Käytä momenttiavainta alumiinivanteisiin.
9. Jälkikiristä renkaan pultit vielä 100-200 kilometrin ajon jälkeen.

Autofit-korjaamot palvelevat sinua myös rengasasioissa. Renkaanvaihdot hoituvat kätevästi vaikkapa huoltojen yhteydessä. Talveen on syytä varautua myös huoltojen ja talvitarkastusten suhteen. Ota yhteys lähimpään Autofit-korjaamoon ja kysy lisää!

Autofit ja Bridgestone Noranza - turvallinen vaihtoehtoks video