07.01.2016

Talvi aiheuttaa paljon ongelmia autoille, olipa auto sitten uusi tai vanha.

Viime päivien paukkupakkaset ovat aiheuttaneet autoilijoille ikäviä yllätyksiä, autoja ovat vaivanneet erityisesti akkuongelmat ja erilaiset sähköviat.

Pakkanen puree erityisesti akkuihin. Ongelmia tuottavat vanhat, käyttökaarensa loppuvaiheessa olevat akut sekä myös uudet akut, joita ei käytetä tarpeeksi. Jos akku on jo muutaman vuoden vanha ja mahdollisesti oireillut jo aiemmin, haasteellisissa olosuhteissa se saattaa sanoa sopimuksensa lopullisesti irti. Toisaalta vaikka akku olisi aivan uusikin ja autolla ajetaan vain lyhyttä työmatkaa päivästä toiseen kovalla pakkasella, niin uusikin akku voi hyytyä. Uusi akku voi tyhjentyä pakkasella, sillä akun varaustila laskee kylmässä. Kun kylmää moottoria käynnistetään, tarvitaan enemmän virtaa kuin käynnistettäessä lämpimässä. Auton käynnistyessä akku on kuitenkin vielä jääkylmä, eikä se vastaanota auton laturin tuottamaa virtaa ennen kuin se on riittävästi lämmennyt.

Molempia ongelmia voidaan kuitenkin ennaltaehkäistä. Kun autoa huolletaan huolto-ohjelman mukaisesti ja akku testataan huollossa säännöllisesti sekä vaihdetaan tarvittaessa uuteen, niin säästytään yllättäviltä ongelmilta. Jos taas autolla ajetaan säännöllisesti vain lyhyttä matkaa, pitäisi kovilla pakkasilla autolla ajaa pari kertaa viikossa noin tunnin verran. Näin varmistetaan akun latautuminen.

Huoltaessasi auton Autofit-korjaamoilla varmistat autosi toimintakyvyn myös talviolosuhteissa. Autofit-korjaamot tarjoavat turvaa myös tien päälle. Autofit-Ajoturva auttaa tienpäällä vuorokauden ympäri. Autofit Ajoturva -palvelun voit hankkia samalla, kun asioit Autofit-korjaamossa. Palvelu voidaan aktivoida paikan päällä ja saat sen vaikka heti käyttöösi. Tutustu tarkemmin Autofit-Ajoturvaan tästä.