14.09.2023

Syksy saapuu - mitä pitää muistaa autoilussa

Syksy saapuu hitaasti, mutta varmasti. Samalla tavalla saapuu myös lumi ja pakkaset. Iltojen pimetessä ja syyssateita ihmeteltäessä on hyvä miettiä sitä miten voi valmistautua tulevaan. Listasimme muutamia asioita jotka on hyvä ottaa huomioon autoillessa!

  • Toimivat pyyhkijän sulat! Pyyhkijöiden toimivuuden huomaa hyvin sateella. Mikäli pyyhkijät jättävät raitaa on ne syytä vaihtaa. Elvytystä voi yrittää pesemällä ne saippuavedellä.
  • Varmista näkyvyytesi! Onhan kaikki valosi kunnossa? Valot tulisi tarkastaa viikottain. Katsastuksessa yleisimmät hylkäykset tai korjauskehotukset johtuvat valoista.
  • Renkaiden vaihto lähenee. Ole ajoissa liikkeellä ja varmista että renkaissasi on tarpeeksi kulutuspintaa. Varsinkin kitkarenkaat voi vaihtaa alle jo reilusti etukäteen!
  • Pakkanen ja kylmäilma purevat etenkin akkuihin. Akun käyttöikä on noin 5 vuotta ja laadukas akku kestää paremmin. Mikäli ajaa vain lyhyitä matkoja kannattaa ajoittain ajaa hieman pidempi lenkki.

Kaikkiin autoon liittyvissä ongelmissa auttaa lähin Autofit-korjaamo. Auton säännöllinen huolto ammattilaisella säästää pitkällä aikavälillä hermoja ja rahaa!