03.01.2017

Paukkupakkaset hyydyttävät akkuja - tässä ohjeet apuvirran käytöstä

Akun kyky latautua heikentyy kylmässä. Lyhyet ajomatkat tyhjentävät akkua. Akun varaustilaan vaikuttavat myös tuulilasin ja takalasin sekä istuimien lämmittäminen. Polttoaineella käyvä lisälämmitinkin kuluttaa akkua. Akkua voi ladata myös akkulaturilla, jos käytössä on sähköpistoke.

Apuvirtaa voi antaa myös toisesta autosta, mutta se voi aiheuttaa ongelmia. Muista ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

1. Selvitä auton ohjekirjasta apuvirran antamista koskevat ohjeet. Jos ohjeita ei ole, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

2. Ellei auton manuaalissa kielletä apuvirran antamista, niin selvitä kaapeleiden kiinnityspaikat. Manuaali antaa myös ohjeet siitä miten apuvirtaa voidaan antaan rikkomatta auton sähköjärjestelmää.

3. Älä kiinnitä tai irrota kaapeleita auton ollessa käynnissä.

4. Muista, että uudemmissa autoissa on huomattavasti enemmän eletroniikkaa. Ylijännitepiikit voivat aiheuttaa kalliitakin korjauksia.

Akun vaihto sujuu ongelmitta ammattilaisen avulla

Akun vaihtaminen edellyttää usein myös auton tietokoneen päivittämistä testerillä. Akun tiedot syötetään auton järjestelmään ja näin varmistetaan uuden akun toiminta. Akun vaihdon aikanakin auton järjestelmässä pitää olla virtaa. Ilman sähköä  esim. auton tietokone nollautuu.

Tervetuloa Autofit-korjaamoon, meillä akun vaihto sujuu muitta mutkitta vaikkapa seuraavan huollon yhteydessä.