15.12.2016

Pakkaset hyydyttävät akkuja - vaihda ajoissa uuteen!

Akun vaihto kätevimmin Autofit-korjaamolla

Akun kyky latautua heikentyy kylmässä. Lyhyet ajomatkat tyhjentävät akkua. Akun varaustilaan vaikuttavat myös tuulilasin ja takalasin sekä istuimien lämmittäminen. Polttoaineella käyvä lisälämmitinkin kuluttaa akkua. Nykyaikaiset mukavuuslaitteet autossa ovat suuria sähkönkuluttajia. Akkua voi tarvittaessa ladata erillisellä akkulaturilla aina tarpeen vaatiessa tai kiinteällä akkulaturilla säännöllisesti.

Joskus apuvirtaa joudutaan antamaan myös toisesta autosta. Silloin on otettava huomioon ainakin seuraavat asiat:

1. Selvitä auton ohjekirjasta apuvirran antamista koskevat ohjeet. Jos ohjeita ei ole, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

2. Ellei auton manuaalissa kielletä apuvirran antamista, niin selvitä kaapeleiden kiinnityspaikat. Manuaali antaa myös ohjeet siitä miten apuvirtaa voidaan antaan rikkomatta auton sähköjärjestelmää.

3. Älä kiinnitä tai irrota kaapeleita auton ollessa käynnissä.

4. Muista, että uudemmissa autoissa on huomattavasti enemmän eletroniikkaa. Ylijännitepiikit voivat aiheuttaa kalliitakin korjauksia.

Akun vaihto sujuu aina turvallisimmin ja ongelmitta ammattilaisen avulla

Elinkaarensa lopussa olevaa akkua ei kuitenkaan enää voi varata käyttökelpoiselle tasolle. Silloin se pitää vaihtaa. Akun vaihtaminen edellyttää usein myös auton tietokoneen päivittämistä testerillä. Akun tiedot syötetään auton järjestelmään ja näin varmistetaan uuden akun toiminta. Akun vaihdon aikanakin auton järjestelmässä useinmiten pitää olla virtaa. Ilman sähköä esim. auton tietokone voi nollautua.

Tervetuloa Autofit-korjaamoon, meillä akun vaihto sujuu muitta mutkitta vaikkapa seuraavan huollon yhteydessä. Otamme myös vastaan vanhan akkusi ja hoidamme sen kierrätyksen.