23.05.2019

Kesälomat lähestyvät - vinkit autolomaa suunnitteleville

Suunnitteletko automatkaa kesälle? Tässä muistilista stressittömään autolomailuun:

1. Huolto ja katsastus. Varmista, että ajoneuvo on huollettu ja katsastettu ajallaan; katsastamaton auto menee välittömästi ajokieltoon. Heinäkuussa huolloissa on tavallisesti ruuhkaa, joten aika kannattaa varata ajoissa.
Suunnittele ajoreitti taukoineen etukäteen, ettet joudu ajamaan väsyneenä.

2. Pidä tauko vähintään muutaman tunnin välein ja jätä aikatauluun pelivaraa haasteellisten kelien, yllättävien ruuhkien tai esimerkiksi tietöiden varalle.

3. Viime hetken tarkistukset. Juuri ennen matkaa tarkista öljyt, valojen toiminta, mittariston merkkivalot, renkaiden kunto sekä rengaspaineet. Varmista myös, että tuulilasinpesunestettä on riittävästi ja että säiliössä on tosiaan myös pesunestettä; pelkällä vedellä tuulilasiin liiskaantuneet hyönteiset eivät irtoa kunnolla.

4. Kuormaa turvallisesti. Painavat tavarat aina alimmaiseksi eikä tavaratilaa kattoon asti täyteen; turvallinen kuorma yltää korkeintaan istuinten selkänojan tasolle, jolloin tavarat eivät äkkijarrutuksessa lennä matkustajien niskaan.

5. Älä jätä lapsia tai lemmikkejä autoon. Helteellä auton sisälämpötila nousee hetkessä saunalukemiin; älä siis jätä lapsia tai lemmikkieläimiä helteellä autoon odottamaan edes lyhyeksi ajaksi!

Autofit-korjaamot palvelevat kaikissa autosi huoltoon ja korjauksiin liittyvissä asioissa. Muista myös, että Autofit-Ajoturva auttaa tienpäällä aina 24/7.

Turvallista kesälomaa toivottavat Autofit-korjaamot.