01.05.2019

Katupöly- ja allergia-aika lähestyvät - muista vaihtaa sisäilmansuodatin!

Muista vaihtaa sisäilmansuodatin

Talven jäljiltä auton sisäilmansuodatin on usein huonossa kunnossa. Toimiva suodatin poistaa siitepölyn ja katupölyn auton sisäilmasta lähes täysin. Paras aika vuosittaiselle vaihdolle on juuri nyt. Uudet ja entistä tehokkaammat sisäilmansuodattimet ovat tulleet autokorjaamoiden perusvalikoimaan.

Auton sisäilmansuodatin on puskuri pakokaasuja, katupölyä, siitepölyä ja muita ilmassa olevia hiukkasia vastaan. Ilman suodatinta ne päätyisivät matkustajien hengitettäväksi ja auton sisäpinnoille. Ajoneuvon ilmanvaihto- tai ilmastointijärjestelmän tien pinnasta imemä ilma on jopa 6-kertaa likaisempaa kuin ilma tien vieressä. Tämän vuoksi matkustajat ovat automatkan aikana  paljon alttiimpia vahingollisten aineiden hengittämiselle kuin jalkakäytävällä kävellessään.

Perinteiset sisäilmasuodattimet estävät mekaaniset epäpuhtaudet ja puhdistivat ilman vahingollisista aerosoleista. FILTRON-sisäilmansuodattimet, joissa on BIOKNIGHT-pinnoite, poistavat ilmasta lähes 100 % bakteerit ja allergeenit sekä ehkäisevät allergiaa aiheuttavien homesienten ja itiöiden syntymistä. Tällä on erityinen merkitys allergikoille, lapsille ja henkilöille, jotka matkustavat usein autolla – BIOKNIGHT-järjestelmä ei ainoastaan paranna heidän matkustusmukavuuttaan vaan sillä on myös terveydellisiä vaikutuksia!

Sisäilmansuodattimen vaihto on hyvä tehdä huoltokäynnin yhteydessä, esim auton ilmastointilaitteen huollon yhteydessä. Sisäilmansuodattimen vaihto ei kuulu kaikkien automerkkien huolto-ohjelmaan, joten kannattaa valita palveleva Autofit-korjaamo, joka opastaa ja osaa huolehtia asiasta.