06.02.2024

Hiihtoloma lähenee - Onko autosi valmis matkaan?

Hiihtoloma lähenee - Onko autosi valmis matkaan?

Oletko suuntaamassa hiihtolomalle autolla. Tässä muutamia vinkkejä ja huomioita. Nämä huomioiden matkasi sujuu hyvin ellei jopa täydellisesti.

Huollata auto ennen matkaa: Varmista, että autosi on kunnossa ennen pitkää matkaa. Tarkista öljyt, jäähdytysnesteet, jarrut, renkaat ja muut tärkeät osat. Muista myös nesteiden pakkasluokitus.

Tarkista sääennuste ja tieolosuhteet: Hiihtolomakaudella sää voi olla vaihteleva ja tiet voivat olla haastavia. Tarkista sääennuste ja tieolosuhteet ennen matkaa, ja varaudu tarvittaessa lumisiin tai jäisiin teihin.

Varaa aikaa: Suunnittele matka niin, että sinulla on riittävästi aikaa saapua perille ilman kiirettä. Hiihtolomakaudella liikenne voi olla ruuhkaista, joten varaa matkaan hieman ylimääräistä aikaa.

Pakkaa hätävarusteet: Ota mukaan hätävarusteita, kuten ensiapulaukku, taskulamppu, lämpimiä vaatteita, juomavettä ja hätäeväitä. Jos joudut odottamaan apua esimerkiksi tien sulkemisen tai onnettomuuden takia, nämä varusteet voivat olla hyödyllisiä.

Pidä tankki täynnä: Varmista, että tankkaat tai lataat autosi ennen pitkää matkaa ja pidä tankki täynnä koko matkan ajan. Erityisesti syrjäisillä alueilla voi olla harvemmin huoltoasemia, joten pidä huoli, että tankkaat säännöllisesti.

Suunnittele reitti etukäteen: Tutki reittiä etukäteen ja varmista, että tiedät, minne olet menossa. GPS-navigaattori tai älypuhelimen karttasovellus voi olla hyödyllinen apuväline.

Lepää tarpeeksi: Pidä huoli, että pysähdyt tarpeeksi usein levätäksesi ja venytelläksesi pitkillä matkoilla. Väsymys on yksi suurimmista riskitekijöistä tiellä, joten pidä huolta itsestäsi ja matkustajistasi.
 

 

Kaikissa autoon liittyvissä ongelmissa sinua auttaa paikallinen Autofit-korjaamo!