04.04.2018

Bridgestone ja Firestone menestyivät testeissä

Testimenestyjät Bridgestone ja Firestone

Bridgestone Turanza T005 sai TM-testissä 5-tähteä.

Tekniikan Maailman 5/2018 kesärengasvertailussa Bridgestonen Turanza T005 sai viisi tähteä. T005 oli parhaimmillaan märällä kelillä: se oli testin paras ajettavuudessa ja ajettavuuspidossa märällä. Lisäksi se oli melutasoltaan hiljainen ja sillä oli testin pienin vierintävastus; molemmista se sai täydet 10 pistettä.

Onnistuminen sekä pidossa että vierintävastuksessa on lehden mielestä merkki rengasvalmistajan osaamisesta: "Tämänvuotinen testi osoitti, että renkaaseen on mahdollista rakentaa sekä huippuluokan märkäpito että pieni vierinvastus. Se on hatunnoston arvoinen suoritus ja osoitus valmistajan osaamisesta."

Tässä vielä lehden kommentteja:
Ajo märällä: ”Bridgestone on rauhallinen ajettava, ja takarenkaiden pito säilyy väistöissä hyvin.”
Ajo kuivalla: ”Kuivalla Bridgestone on looginen ajettava ja ohjautuu varmasti.”
Talous ja mukavuus: ”Bridgestonen vierinvastus on poikkeuksellisen matala. Rengas on myös hiljainen.”


Testivoitto Firestonen Roadhawkille Tuulilasin vertailussa.

Firestone Roadhawk nappasi testivoiton Tuulilasin rengasvalmistajien "kakkosmerkit" kesärengasvertailussa 03/2018. Se sai kiitosta etenkin märän kelin suorituskyvystä. Lehden mukaan Roadhawkin ominaisuudet ovat hyvällä tasolla myös kaikilla muilla osa-alueilla.

Kuten lehdessäkin todettiin, sadekeli erottelee hyvät renkaat huonoista kuivaa keliä selvemmin. Roadhawk oli suoravesiliirtokokeen paras, kaarrevesiliirrossa ja märkäympyrällä Roadhawk oli selkeä kakkonen. Märkäkäsittelyradalla Roadhawk oli toiseksi nopein.

Kuivalla asfaltilla Roadhawkin jarrutusmatkat olivat toiseksi lyhyimmät. Erot parhaan ja huonoimman renkaan välillä olivat huimat; parhaan renkaan ollessa jo pysähtynyt, heikoimmalla oli vielä vauhtia jäljellä 33,4 km/h. Ero oli vielä suurempi märällä alustalla.


Pidä nämä vaihtoehdot mielessä, kun olet hankkimassa uusia kesärenkaita.

Autofit-korjaamot palvelevat myös kaikissa rengasasioissa!