29.05.2019

Auton ilmastointi kannattaa huoltaa säännöllisesti

Muista ilmastointihuolto!

Auton ilmastointi vaatii määräajoin huoltoa. Suositus olisi teettää ilmastointihuolto kahden vuoden välein tai useamminkin, jos ilmastoinnin teho heikkenee aiemmin, järjestelmästä kuuluu asiaankuulumattomia ääniä tai ilmastoinnista tulee autoon pahaa hajua. Ilmastointihuolto kannattaa ottaa rutiiniksi, jolloin säästyt kalliilta korjauskustannuksilta ja viilennys pelaa kuumanakin kesäpäivänä.

Huollossa järjestelmästä poistetaan kosteus ja kylmäaine vaihdetaan.

Kosteuden poistaminen on tärkeää, koska kosteus järjestelmässä edesauttaa sisäistä korroosiota. Korroosion irrottamat epäpuhtaudet ynnä muut kulkeutuvat kompressoriin ja hajottavat sen. Huomaa, että ilmastointihuolto ei useinkaan kuulu auton määräaikaishuolto-ohjelmaan, vaan se on muistettava tilata lisätyönä.

Uusi raitisilmasuodatin joka vuosi

Voit vaihdattaa raitisilmasuodattimen joko pelkästään tai ilmastointihuollon yhteydessä. Jos ilmastointi haisee suodattimen vaihdosta huolimatta, kannattaa tehdä myös ilmastoinnin desinfiointi. Käsittely poistaa hometta ja itiöitä, raikastaa sisätilan, neutralisoi tuoksut ja poistaa allergeeneja.

Apua allergikolle

Jos olet allerginen siitepölylle, katupölylle tai muille ikäville ilmassa leijuville hiukkasille, kannattaa autoon valita tehokas aktiivihiilisuodatin. Perinteiset sisäilmasuodattimet estävät mekaaniset epäpuhtaudet ja puhdistivat ilman vahingollisista aerosoleista. FILTRON-sisäilmansuodattimet, joissa on BIOKNIGHT-pinnoite, poistavat ilmasta lähes 100 % bakteerit ja allergeenit sekä ehkäisevät allergiaa aiheuttavien homesienten ja itiöiden syntymistä. Tällä on erityinen merkitys allergikoille, lapsille ja henkilöille, jotka matkustavat usein autolla – BIOKNIGHT-järjestelmä ei ainoastaan paranna heidän matkustusmukavuuttaan vaan sillä on myös terveydellisiä vaikutuksia!

Sisäilmansuodattimen vaihto ei kuulu kaikkien automerkkien huolto-ohjelmaan, joten kannattaa valita palveleva Autofit-korjaamo, joka opastaa ja osaa huolehtia asiasta.