16.10.2018

Atoy-Autofit-Akatemia ja Omnia aloittavat uuden aikakauden automekaanikkojen koulutuksessa

Atoy-Autofit-Akatemian avajaiset 10.10.2018

Syksystä 2018 alkaen Omnian toimitiloissa Espoon Suomenojalla toimii Autofit-huoltokorjaamo opiskelijoiden aitona työssäoppimispaikkana. Yhteistyö tuo työelämän entistä lähemmäksi oppimista ja tarjoaa opiskelijoille liukuman työelämään.

Atoy Group ja Omnia vahvistavat suomalaisen autohuollon osaamista ja uusia käytänteitä Omnian Suomenojan toimipisteessä Espoossa. Syksystä 2018 alkaen Omnian toimitiloissa toimii Autofit-huoltokorjaamo opiskelijoiden aitona työssäoppimispaikkana.

Atoy Autohuollon operatiivinen johtaja Janne Mäki toteaa, että yhteistyö on erittäin merkittävä avaus niin työvoiman saatavuuden kuin opiskelijoiden työelämään siirtymisen kannalta.

”Mekaanikoista on tällä hetkellä huutava pula monessa paikassa. On upeaa nähdä, että Omnian motivoituneet opiskelijat ovat innostuneesti mukana. Työnantajan vastuullisuus korostuu työelämään siirryttäessä. Toimivan autohuollon perustana on aina ammattitaito ”, hän sanoo.

Osaaminen vahvistuu

Suomenojan Atoy-Autofit-Akatemiassa koulutetaan työntekijöitä Autofit-korjaamoihin. Tällä hetkellä tarve on ainakin 150 autoalan osaajalle.

”Niin Omniassa kuin Atoy:ssa asiakas on ykkönen. Tässä yhteistyössä opiskelija löytää työpaikan, kasvava yritys saa työntekijöitä ja samalla mahdollistetaan osaamisen täydentäminen valmistuneille ja henkilöstölle. Vahva luottamus yhteistyöhön mahdollistaa sen, että opiskelijoille tarjotaan polku, josta voi siirtyä työelämään”, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian johtaja Sampo Suihko toteaa.

Myös Omnian opetushenkilöstön asiantuntemusta vahvistetaan yhteistyössä.

”Valmistuvat autoalan ammattilaiset tuntevat valmiiksi Atoy:n tuotteet. Tarkoituksena on panostaa työn laatuun entistä vahvemmin. Opiskelijoilla on mahdollisuus myös hankkia erikoisosaamista opinnoissaan ja osallistua myös sellaisille kursseille, mitä Omnia ei tarjoa. Myös henkilöstön osaaminen vahvistuu”, selvittää Omnian autoalan koulutuspäällikkö Kenneth Nordström.

Atoy Automotive Finland Oy:n aluemyyntipäällikkö Anniina Hiltusen mukaan siisti työympäristö sekä uudenaikaiset järjestelmät ja laitteistot mahdollistavat kouluttautumisen osaaviksi ammattilaisiksi.
”Tämä on opiskelijoille sujuva liukuma työelämään”, hän toteaa.

Atoy-Autofit-Akatemian avajaisia vietettiin Suomenojalla keskiviikkona 10. lokakuuta.